15-årig fængslet for dødskørsel

En 15-årig dreng fra Fredericia er fængslet i fire uger på en ungdomsinstitution for at have kørt den stjålne bil, som tirsdag aften ramte og kvæstede en fire-årig norsk dreng alvorligt på Trelde Næs.

Den 15-årige indrømmede i Retten i Kolding, at det var ham, der kørte bilen, som han og hans to jævnaldrende venner kørte ræs i omkring parkeringspladsen yderst på Trelde Næs.

Den fire-årige sad på en hegnspæl, da bilen skred ud og ramte ham. Han var sammen med sin far, da ulykken skete.

Uden for livsfare

Drengen pådrog sig store skader, blandt andet åbent lårbenbrud. Han blev kørt til Odense Universitetshospital under fuld udrykning, men er uden for livsfare.

Han er fortsat indlagt på sygehuset i Odense - med sine forældre ved sygesengen. Den norske famlile skulle have holdt påskeferie på Trelde Næs Camping.

Førte politiet på sporet

Det var Daniel Hansen og tre af hans venner i Trelde ved Fredericia, som tirsdag aften førte Sydøstjyllands Politi på sporet af den flugtbil, der påkørte en fire-årig norsk dreng på Trelde Næsvej ved 19.30-tiden.

- Vi så dem ved Brugsen i Egeskov 20 minutter før ulykken skete, så da vi blev standset af politiet, som spurgte om vi havde set noget, kunne fortælle dem, hvor de unge biltyve formentlig befandt sig, fortæller Daniel Hansen til Fredericia Dagblad.

Anholdt på hjemadresse

En politipatrulje kunne kort efter anholde de tre biltyve på den enes hjemadresse.

Politiet troede i første omgang, at det var en 16-årig, der havde kørt bilen. Men onsdagens afhøringafslørede, at det var den 15-årige, som sad ved rattet, da ulykken skete.

Fængslet i surrogat

 Den 15-årige blev på grund af sin unge alder fængslet i surrogat, formentlig på institutionen Egely på Fyn.