19-årig dømt for at sætte ild til sin egen lejlighed

En 19-årig mand er onsdag blevet idømt 1 år og 10 måneders fængsel for at sætte ild til sin egen lejlighed på Frejasvej i Fredericia.

Den 1. november 2016 blev Sydøstjyllands Politi kald ud til en brand i Fredericia. I de efterfølgende undersøgelser fandt politiet amfetamin i lejligheden. Beboeren i lejligheden, samt en 20-årig kammerat, er dermed sigtet for besiddelse af i alt 420 gram amfetamin.

quote

I retten nægtede den 19-årige sig skyldig i at have sat ild til lejligheden. Han havde dog kort forinden købt motorbenzin. Der blev samtidig fundet motorbenzin både på gulvet i lejligheden og på et par handsker.

Bianca Trøjborg, anklager, Sydøstjyllands Politi

Lejeren er derudover blevet idømt 1 år og 10 måneders ubetinget fængsel for bevidst at sætte ild til sin egen lejlighed. 

- I retten nægtede den 19-årige sig skyldig i at have sat ild til lejligheden. Han havde dog kort forinden købt motorbenzin. Der blev samtidig fundet motorbenzin både på gulvet i lejligheden og på et par handsker. Derudover havde han ingen troværdig forklaring på sin færden på det tidspunkt, hvor branden opstod, forklarer anklager ved Sydøstjyllands Politi, Bianca Trøjborg, i en pressemeddelelse. 

Manden har været varetægtsfængslet siden 2. november.

Den 20-årige, der også var sigtet for besiddelse af narkotika, er frifundet.