24-årig sendt direkte i fængsel for skole-tyverier

En 24-årig mand fra Fredericia ville måske have sine skolepenge tilbage. Men nu får han et års tid til at tænke over sine meriter i fængslet.

En enig domsmandsret i Fredericia idømt den 24-årige et års ubetinget fængsel. Han blev bl.a. dømt for indbrud på tre skoler og en cafe. Her blev der stjålet computere og iPads til ca. 200.000 kr. 

Desuden blev han dømt for overtrædelse af knivloven, kørsel uden kørekort og for at have udgivet sig for en anden.

- Retten lagde især vægt på mandens lange synderegister. Han blev senest idømt 1 år og 3 måneders fængsel i december 2016. Det, at manden for nylig er dømt, fik også betydning for ham efter dommen. Retten varetægtsfængslede den 24-årige indtil afsoning på grund af risikoen for gentagelse, siger anklagerfuldmægtig Tobias Engby, Sydøstjyllands Politi.

 

quote

Han var også i besiddelse af det tøj, som Retten i Kolding kunne genkende ham på fra videoovervågningen. Scooteren, der blev brugt til flugten, holdt ligeledes foran lejligheden.

Tobias Engby, anklager, Sydøstjyllands Politi

 

Indbruddene på de tre skoler - Ullerup Bæk Skolen, Kirstinebjergskolen og Frederiksodde Skolen i Fredericia  - foregik den 8. og 9. januar i år. Her var den nu dømte sammen med en medgerningsmand. Tyvene stjal 29 computere og 33 iPads til en værdi af ca. 200.000 kr.

Hvad tyvene ikke vidste var, at de på alle tre skoler blev filmet af videoovervågningen.

Dagen efter det sidste indbrud bankede politiet på døren til en lejlighed, hvor den 24-årige og en anden befandt sig. Sammen med de stjålne ting.

- Han var også i besiddelse af det tøj, som Retten i Kolding kunne genkende ham på fra videoovervågningen. Scooteren, der blev brugt til flugten, holdt ligeledes foran lejligheden, fortæller anklagerfuldmægtig Tobias Engby.

Foruden fængselsstraffen blev den 24-årig idømt en bøde på 9.500 kr. Han modtog dommen.