TV der bevæger dig

300.000 kr. til forskning i lokale kirker

Et forskningsprojekt fra Fredericia har netop fået 300.000 kroner fra Kulturministeriet. De skal se nærmere på gaver til kirken efter Reformationen.

Nu skal flere Sydøstjyske kirker undersøges for gaver, som de modtog efter reformationen. Foto: Kristian Kirk Mailand

Man kan forske i mange områder rundt om i Danmark, men i Fredericia er arkivar ved Museerne i Fredericia Karsten Merrald Sørensen ekstra glad for sin forskning. Hen har nemlig fået 300.000 kroner til et nyt forskningsprojekt, det skriver Fredericia Dagblad.

Arkivaren skal forske i de gaver som flere danske kirker modtog efter Reformationen i 1600- og 1700-tallet. Disse gaver blev som regel belønnet den anden vej fx i form af gravplads inde i kirken eller en særlig god plads under gudstjenesterne.

- Emnet, jeg skal undersøge, er håbløst uoplyst i Danmark, og specielt i Fredericia er der flere ting at tage fat på, siger Karsten Merrald Sørensen til Fredericia Dagblad.

Selvom foskningsprojektet har udgangspunkt i Fredericia, er der flere kirker i det sydøsjyske der skal ses nærmere på. Heriblandt Trinitatis og Michaelis kirker i Fredericia, Vor Frelsers Kirke i Horsens og Slotskirken i Kolding.

Mest sete på tvsyd.dk