38-årig havde forbud mod at komme på skole

En tidligere lærer på det daværende Erritsø Centralskole fortalte på andendagen af retssagen mod en 38-årig fredericianer, at tiltalte allerede for otte år siden havde forbud mod at komme på skolen.

Allerede tilbage i 2008 havde den 38-årige fredericianer, der igen tirsdag sad tiltalt ved Retten i Kolding i sagen om flere overgreb på mindreårige drenge, tætte relationer til unge drenge i Fredericiaforstaden Erritsø.

Det kunne to daværende medarbejdere i Fredericia Kommune berette om i retten. De to vidner kunne forklare, hvordan tiltalte havde relationer til en dreng, der tilbage i 2008 var 14 år, og som tiltalte brugte en del tid sammen med.

quote

Det var rigtig svært for drengen, og han var bange for tiltalte.

Daværende medarbejder i Fredericia Kommune

- Tiltalte og drengen (drengens navn er udeladt, red.) brugte en del tid sammen. Jeg talte dengang med drengen om det. Det var rigtig svært for drengen, og han var bange for tiltalte. Tiltalte truede ham, forklarede den ene af de to vidner.

Bortvist fra skole

Den anden tidligere medarbejder i kommunen, en pensioneret lærer fra det daværende Erritsø Centralskole, kunne berette om, at han havde holdt et møde med drengens forældre og drengen om, at han skulle stoppe kontakten med tiltalte tilbage i november måned 2008.

- Vi aftalte, at drengen ikke længere måtte besvare tiltaltes SMS og eventuel anden kontakt. Der var en fælles bekymring.

Derudover kunne den pensionerede lærer fortælle, at tiltalte havde forbud mod at komme på skolen.

- Han dukkede flere gange op på skolen, men han fik så forbud mod at komme på skolen. Jeg har mindst en gang selv vist ham bort fra skolen – han brokkede sig lidt, men så gik han. Han har flere gange sagt til mig, at jeg skulle ”passe på”, huskede vidnet tilbage til episoden i 2008.

- Det var ikke kun på vores skole, tiltalte gav bekymringer. Det gjorde han på flere skoler.

Den 38-årige fredericianer er tiltalt for i alt otte tilfælde af samleje (eller forsøg herpå) eller anden kønslig omgang med mindreårige, heriblandt to tiltaler fra 2008.

Den tiltalte nægter sig skyldig i alle anklager.