TV der bevæger dig

3F afblæser konflikt mod taxi-firma

Tre måneders konflikt mellem 3F og Taxi 7-9-13 & Bus er slut. 3F vil nu føre fem sager om underbetaling i Arbejdsretten. Chaufførerne er, ifølge fagforeningen, blevet snydt for mellem 50.000 og 280.000 kroner. Det skriver Fagbladet 3F.

3F opdagede, at fagforbundet har overenskomst. Nu skal den håndhæves ved at skaffe chaufførerne den korrekte løn.

Firmaet, der kører både på Sjælland, Fyn og i Sydjylland, er blevet kritiseret for at lønne sine chauffører dårligt, men afviste at indgå overenskomst med 3F.

Nu viser det sig, at firmaet har været dækket af overenskomst under hele forløbet. Selskabet er medlem Fredericia Taxas Bestillingskontor og har således accepteret overenskomsten, mener 3F.

De fem sager skal derfor nu for Arbejdsretten, og der kommer formentlig flere sager med lønkrav, oplyser forhandlingssekretær Allan Andersen.

- Vi ophæver konflikten per 1. august. Jeg forventer, at firmaet nu retter op og betaler den løn, chaufførerne har krav på, siger han.

20 chauffører har siden marts nedlagt arbejdet.

Stridens kerne var, at Taxi 7-9-13 & Bus ikke ville betale timeløn, når chaufførerne kørte med børn og ældre for kommuner landet over. I stedet fik de løn på akkord. En praksis, der blev kritiseret for at risikere hasarderet kørsel, og i foråret afgjorde Landsretten, at dansk lov forbyder kørsel på akkord med børn, patienter og ældre.

Fagbladet 3F ville gerne have spurgt direktør i Taxi 7-9-13 & Bus Thomas Sig Jensen, om han anerkender, at hans selskab er dækket af overenskomst med 3F. Og om han vil ændre lønnen til sine chauffører. Men direktøren er på ferie og har ikke mulighed for at kommentere sagen, oplyser selskabet.