TV der bevæger dig

3F: Sjusket politi-indsats

Politiet fejlvurderede fuldstændig situationen, da de kom ud til en arbejdsulykke på et byggeri i Fredericia i december 2011. De beskrev, at en mande havde fået knubs - men han havde bl.a. fem brud på ryggen.

Arbejdstilsynet blev ikke tilkaldt af politiet. (arkivfoto)

Tømrer Claus Nowak-Jacobsen lå på den frosne jord med ryggen brækket fem steder, tre brækkede ribben og et brækket brystben. Men politiet vurderede, at han kun havde "pådraget sig knubs". Det fremgår af en aktindsigt, som Fagbladet 3F har fået hos politiet.

I følge Arbejdstilsynet er det almindelig praksis, at politiet tilkalder dem ved 112-opkald. Men det gjorde politiet ikke. I stedet bad de arbejdsgiveren om selv at kontakte Arbejdstilsynet og samtidig undlod de at skrive rapport om ulykken.

I følge socialrådgiver i 3F Vejle, Henrik Jensen, er politiets indsats for sjusket og dybt kritisabel.

- Politiet skulle have kontaktet Arbejdstilsynet akut og skrevet rapport efter en så alvorlig ulykke. Nu nåede alle spor at blive slettet, siger han.

Sydøstjyllands Politi har undersøgt sagen grundigt og oplyser, at de to politiassistenter ikke husker, hvordan de fik det indtryk, at Claus Nowak-Jacobsen ikke var kommet alvorligt til skade.