TV der bevæger dig

55.000 glade smileys: Vejarbejde slut

Efter tre år med sure smileys kan mundvigene på 55.000 daglige trafikanter igen vende opad. Motorvejen på det vestlige Fyn er indviet med tre spor i hver retning.

Foto: Kasper Kristoffersen

Smileys som blev brugt ved vejarbejde på den anden side af Lillebælt.

1 af 2

Transportminister Magnus Heunicke kunne mandag formiddag klippe snoren, så de seks spor fra Nr. Åby til Middelfart officielt er indviet. I praksis var de dog allerede taget i brug før weekenden.

- Hver eneste dag kører der over 50.000 biler forbi herude på strækningen mellem Nørre Aaby og Middelfart. Af dem er 9.000 tunge lastbiler. Så vi snakker virkelig om en af hovedpulsårerne i den danske trafik, som vi nu gør bredere til gavn for trafikanterne. Oven i købet står udbygningen af motorvejen klar før tiden og under prisen. Det er jeg rigtig glad for. Nu opfordrer jeg alle til også at bruge alle tre spor i stedet for kun to, så vi får mest muligt for pengene, sagde Magnus Heunicke.

Vejarbejdet blev indledt i 2012. Det var det første sted i Danmark, hvor Vejdirektoratet bruge smileys til at orientere bilisterne. For hver to kilometer skiftede mundvigene fra surt til glad, efterhånden som man nærmede sig vejarbejdets afslutning.

Udvidelsen af motorvejen på det vestlige Fyn har kostet 1,2 milliarder kroner. Strækningen er 10 kilometer.

Der mangler endnu at blive lagt slidlag på de østgående spor.

Mere vejr