TV der bevæger dig

600 børn fejrer fodbold og samvær på stort stævne

Fredericia Idrætscenter er lørdag rammen for 600 børn, der skal spille fodbold hele weekenden.

00:54

600 børn er lørdag og søndag samlet for at spille fodbold i Fredericia. Arrangøren er glad. Video: John Melin, TV SYD.

600 børn holder fodboldfest i Fredericia i denne weekend. Foto: John Melin, TV SYD

1 af 2

For nogle er det en af mange fritidsinteresser - og så er der dem, der bare brænder for fodbold. Dem, der spiller på elitehold, og drømmer store fodbolddrømme. Der er Indoor Liga Cup i Fredericia Idrætscenter.

- Vi har både et stævne for eliten, og ét for bredden. Eliten går sindssygt op i at vinde og få resultater. Alle de bedste hold i Danmark er med. Bredden har mere fokus på oplevelserne og det sociale, siger arrangør Lars Henriksen til TV SYD.

I alt 96 hold fra hele landet skal i kamp lørdag og søndag. 48 hold i A-rækken og 48 i BC-rækken. Alle hold er garanteret minimum 12 kampe á 8 min. over de to dage.

Det vigtigste er at have det sjovt. Det sjoveste er, når man er sammen som et hold.

Sebastian Lodberg, 9 år

- Vi samler hele årgangen til kæmpe fodboldfest. Vi udvikler drengene rent fodboldmæssigt, og skaber et netværk på tværs af landet for trænere, forældre og børn, uddyber arrangøren.

Børnene har nogle rigtig festlige dage sammen med andre jævnaldrende med samme passion.

- Det vigtigste er at have det sjovt. Det sjoveste er, når man er sammen som et hold, siger Sebastian Lodberg på 9 år.

600 børn og deres forældre og trænere er i weekenden samlet for at spille fodbold i Fredericia. Foto: John Melin, TV SYD

Lørdag aften er der lejet badeland og livreddere, så børnene kan have det sjovt på tværs af holdene. Mens børnene pjasker rundt, holder trænere og holdledere netværksmøde om børnefodbold og udvikling.

Der er godt nok et vinderhold, der løber med førstepladsen. Men der er ingen tabere, når der bliver uddelt pokaler søndag. Alle 600 børn får nemlig en pokal med hjem.

Mere sport