Ærgerlig borgmester: Fredericia mister DM i Skills

Fredericia Kommune skulle afholde DM i Skills 2021, men coronasituationen gør, at danmarksmesterskaberne ikke bliver en realitet til februar.

- Det er mega ærgerligt, men vi har fuld forståelse for beslutningen.

Ordene kommer fra Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard, Socialdemokratiet. 

Kommunen mister nemlig et stort arrangement, for hvert år besøger op mod 50.000 mennesker DM i Skills. Landets største unge talenter inden for mere end 40 fagdiscipliner mødes for at dyste om titlen som danmarksmester, men der bliver ingen kåring til februar. 

DM i Skills 2021 er aflyst, skriver SkillsDenmark i en pressemeddelelse.

Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard (S) har forståelse for aflysningen af DM i Skills, der skulle have været holdt i Fredericia næste år.
Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard (S) har forståelse for aflysningen af DM i Skills, der skulle have været holdt i Fredericia næste år.

Kommer måske tilbage

Coronasituationen og det høje forventelige antal besøgende går ikke hånd i hånd, og derfor bliver der ikke kåret en danmarksmester i en række håndværks-, service- og industrifag i Fredericia Messecenter.

Fredericia Kommune skal dog ikke se langt ud i fremtiden, før der muligvis kan komme DM i Skills til byen igen, vurderer borgmesteren.

- Kommunen, Trekantområdet Danmark og SkillsDenmark er i dialog, og jeg har en fornemmelse af, at der er en fælles forståelse af, at Fredericia endnu engang ønsker at byde velkommen til DM i Skills, måske allerede i 2023, siger Jacob Bjerregaard til TV SYD.