Aggressivt forsvar sørger for Fredericia-sejr i rivaldyst

På udebane lykkedes Fredericia med at nedlægge sin ærkefjende i herrernes håndboldliga.

Fredericia Håndboldklub løb mandag aften med en særdeles attraktiv håneret.

På udebane vandt fredericianerne med 31-27 over ærkerivalen KIF Kolding i herrernes håndboldliga.

Sejren var ganske fortjent. Fredericia var ovenpå kampen igennem, mens Kolding havde svært ved at knække koden til Fredericias offensive forsvar.

Eneste hold til at tage point mandag aften

Sejren sender Fredericia op på 21 point, hvilket er nok til en placering som nummer fem. Kolding er på 13.-pladsen.

Opgøret i Kolding skulle have været det ene af hele syv opgør i ligaen mandag aften, men coronasmitte har lagt flere klubber ned. Derfor blev de øvrige seks kampe aflyst.

Kristian Stoklund satte Fredericia i gang med et brag efter knap et minut, og højt tempo og effektivt presspil sørgede for, at gæsterne aldrig kom bagud i første halvleg.

Kolding bed sig dog godt fat i Fredericia, som ikke fik lov at slippe langt væk, men ved stillingen 9-7 i gæsternes favør følte Kolding-træner Torben Sørensen sig nødsaget til at tage en timeout. Det hjalp bare ikke noget.

Fredericia begyndte at få fat i sit aggressive forsvarsspil, og Emil Tellerup tog godt fra i målet. Efter 28 minutter lykkedes gæsterne med at trække et undertalsangreb langt ud, inden Anders Kragh Martinusen scorede til 14-10.

Kolding pyntede på resultatet inden pausefløjt, hvor Fredericia var foran 15-12.

Efter pausen skærpede Fredericia igen kvaliteten defensivt, mens Kolding satsede stort med et syv mod seks-angrebsspil, som ikke fungerede.

Fredericia fik nogle meget lette kontramål, og efter godt syv minutter måtte Torben Sørensen igen kalde sine spillere til timeout. Gæsterne var foran 20-14, og det så svært ud for Kolding.

Men så smed Fredericia koncentrationen i defensiven, og det betød, at Kolding på få minutter spillede sig tilbage i opgøret ved stillingen 25-22.

Fredericia satte dog prop i og løb med den forholdsvis sikre sejr.