Alle kørebaner genåbnes på den nye Lillebæltsbro

Fredag morgen genåbnes alle kørebaner i østgående retning på Den nye Lillebæltsbro. Dermed er reparationsarbejdet efter branden på broen i juli overstået.

De sidste par dage har vejarbejderne på broen fokuseret på belægningsreparationerne, og i dag færdiggøres de resterende autoværnsarbejder.

- Det er især billisterne, som drejer fra til Middelfart, der for alvor vil kunne mærke forskel nu, siger Vedligeholdelseschef Erik Stoklund Larsen i Vejdirektoratet til TV SYD.

De sidste asfaltarbejder udføres torsdag aften. Og i den første del af natten mellem torsdag og fredag vil der kun være et spor åbent i østgående retning, så de resterende belægningsreparationer kan afsluttes og vejbanen blive rengjort.

Dermed vil alle tre vognbaner i østgående retning være klar til morgenpendlerne fra tidligt fredag morgen.

- Jeg er glad for at kunne meddele, at vi nu afslutter reparationsarbejdet af Den nye Lillebæltsbro, og jeg vil i den forbindelse gerne takke trafikanterne for den tålmodighed, som de har udvist, mens arbejdet stod på, siger vedligeholdelseschef Erik Stoklund Larsen fra Vejdirektoratet.

På nuværende tidspunkt skønnes de endelige omkostninger at være 7,5 millioner kroner. Vejdirektoratet kører sagen som skadevoldersag og har en forventning om, at chaufførens forsikringsselskab dækker udgifterne.