TV der bevæger dig

Anholdt for gadeuorden: Hjemløs var efterlyst i 29 år

En 68-årig mand har siden 1985 levet uden folkeregister-adresse, og har været efterlyst af politiet. Mandag eftermiddag klappede fælden så, da han råbte efter folk på gaden i Fredericia.

- Vi fik en anmeldelse om, at han sad og råbte på gaden. Da patruljen bad ham om at flytte sig, nægtede han at fortælle, hvem han var, fortæller politikommissær Ole Eckholdt fra lokalpolitiet i Fredericia til TV SYD.

Det lykkedes dog betjentene at finde ud af, hvem den 68-årig var. Og det viste sig, at han har været efterlyst siden 1985.

- Det oplever vi en gang imellem, fortæller Ole Eckholt, hvis folk ikke har nogen adresse og ingen kontakt med myndighederne.

Politiet har haft adskillige forkyndelser liggende på manden.

- Og vi har da brugt noget tid på at lede efter ham gennem årene, siger Ole Eckholt til TV SYD.

Sagerne drejer sig typisk om bøder.

- Proceduren er sådan, at vi giver vedkommende en bøde-tilkendegivelse. Hvis de ikke betaler, indkaldes de til et retsmøde otte uger senere. Altid den første tirsdag i måneden kl. 9.

Men der møder aldrig nogen op. Så overgives bøden til staten til inddrivelse.

- Det samme gælder udlændinge, som f.eks. har kørt for stærkt. De skal betale et depositum, som svarer til bøden, på stedet, men kan få sagen prøvet i retten. Men det sker aldrig, at folk kører fra f.eks. Italien for at komme i retten den der tirsdag, siger Ole Eckholt.

Den 68-årig kan se frem til endnu en bøde: For ikke at ville oplyse sit navn til politiet.

- Den adresse, han har opgivet, tror vi ikke så meget på.