TV der bevæger dig

Arkitekt: Fredericia Kommune er tungere at arbejde med

Det mærkes i erhvervslivet, at Fredericia Kommune er den tredjelangsomste kommune i landet til at give byggetilladelse.

00:49

Arkitekt Thomas Thomsen oplever, at Fredericia Kommune er langsommere om byggetilladelser. Video: Thomas Lee Christensen, TV SYD.

Arkitekt Thomas Thomsen oplever, at Fredericia Kommune er langsommere om byggetilladelser. Foto: Thomas Lee Christensen, TV SYD

1 af 2

Tal fra den seneste opgørelse over byggesagsbehandlingstider fra Dansk Byggeri viser, at Fredericia Kommune ligger klart i bund i TV SYDs del af landet - og er tredje langsomst i hele Danmark.

Det kan de nikke genkendende til hos Tegnstuen Thomas Thomsen. Der har de styr på stregerne. Men når tegningerne skal blive til virkelighed, så er det lidt mere bøvlet i Fredericia Kommune.

Vi oplever, at tingene tager længere tid i Fredericia Kommune, og at det er lidt tungere at have med at gøre.

Thomas Thomsen, arkitekt, Fredericia

- Vi oplever, at tingene tager længere tid i Fredericia Kommune, og at det er lidt tungere at have med at gøre, siger arkitekt Thomas Thomsen til TV SYD.

Den lille tegnestue arbejder hovedsageligt med erhvervslivet, og derfor er den ekstra ventetid afgørende.

- Det er en væsentlig faktor, der skal tages højde for, forklarer arkitekten.

Til gengæld går det nemmere udenfor fæstningsbyen.

- Vi oplever en større fleksibilitet i vores nabokommuner, når vi søger byggetilladelser der. Dels en kortere byggesagsbehandlingstid, men også mere dialog i forhold til den aktuelle byggesag.

Læs også I Fredericia venter de længe på byggetilladelser - i Tønder kortest

På tegnestuen i Fredericia håber de, at behandlingstiderne bliver bedre i fremtiden.

- Vi vil allesammen gerne gøre vores arbejde så godt som muligt, og det er der ikke nogen tvivl om, at det vil kommunens byggesagsbehandlere også. Men jeg tror at vi måske via noget dialog kunne hjælpe hinanden til at få den her tid bragt ned, slutter Thomas Thomsen.