TV der bevæger dig

Asylcenter giver ikke mere kriminalitet

500 flygtninge på den gamle kaserne i Fredericia har ikke betydet øget kriminalitet, som mange borgere frygtede. Det har politiet oplyst på et evalueringsmøde med erhvervslivet.

Den gamle Bülows kaserne rummer 500 flygtninge. Det giver ikke mere kriminalitet.

- Asylcenterets ankomst til Fredericia har ikke givet sig noget udslag i vores statistikker, siger lederen af lokalpolitiet, vicepolitiinspektør Peter Balsgaard, til DR Trekanten.

Peter Balsgaard har deltaget i et evalueringsmøde med erhvervslivet. Og heller ikke blandt de forretningsdrivende har du mærket, at der bliver stjålet mere, efter at asylcentret er åbnet.

- Byens erhvervsliv havde ikke bemærket, at det havde givet nogle ændringer i kriminalitets-henseende. Så det passer meget fint i forhold til vores statistikker, siger Peter Balsgaard.

Lederen af asylcenteret, Helle Christel Kortsen, mener, at frygten for kriminalitet skyldes, at folk ikke kender asylansøgerne.

- Jeg tror, at når folk møder den enkelte asylansøger, så vil de opdage, at det er helt almindelige mennesker, som blot har stået i en svær situation, siger hun til regionalradioen.

Mest sete på tvsyd.dk