TV der bevæger dig

Asylcenter: Medier har fået mad-sag galt i halsen

Syriske flygtninge på asylcenter i Fredericia udsat for voldsom politisk kritik på grund af mediers negative omtale.

04:47

Syriske flygtninge er taknemmelig over deres ophold på Bülows Kaserne. Også maden. Foto: Michaela kirk Jensen

1 af 2

De syriske flygtninge på Bülows kaserne i Fredericia er kede af den megen virak, der er opstået efter at flere medier har fortalt, at flygtningene var kritiske overfor den mad, de fik serveret og ville sultestrejke. Men det afviser de i dag torsdag overfor TV SYD, der har besøgt dem på kasernen.

Asylcentret har ikke faciliteter til, at flygtningene selv kan lave mad, og derfor er maden fra et cateringfirma den eneste mulighed.

- Det er rigtigt, at nogle af vores beboere er utilfredse med maden, men det er ude af proportioner at tale om tilløb til sultestrejke, siger Ulrik Pihl, leder for flygtningecentret på Bülows Kaserne til TV SYD.

TV SYD sender i aften direkte fra asylcenteret på Bülows Kaserne i Fredericia om madproblematikken.

Historien har efterfølgende givet anledning til megen kritik fra politikere.

Blandt andet sagde SF's integrationsordfører, Karina Lorentzen, til Lokalavisen-Fredericia, at hun havde forståelse for, at man gerne vil lave sin mad selv. Hun har dog svært ved at forstå syrernes opførsel, når betingelserne nu engang er, som de er.

- Jeg bliver ærlig talt en lille smule provokeret. Vi tilbyder de her mennesker beskyttelse og et måltid mad. Så har jeg svært ved at have respekt for, at man ligefrem overvejer at sultestrejke, sagde Karina Lorentzen i første omgang til Kristelig Dagblad - men det har hun nu fortrudt, fremgår det af opdatering på Facebook:

Redaktionschef Louise Pettersson Foto: DR Trekanten

DR Trekanten og Kristelig Dagblad var blandt de første til at beskrive madproblematikken i Fredericia.

Hos DR Trekanten fastholder redaktionschef Louise Pettersson, at deres programindslag var korrekt.

- Da vi kontaktede centerleder Ulrik Pihl, sagde han da også, at der havde været klager over maden, sådan som vi fremførte i indslaget.

Hun mener ikke, at DR Trekanten har givet forkerte oplysninger.

- Der var tale om én anonym kilde, som I har baseret indslaget på?

- Ja det er rigtigt. Vi fik en henvendelse fra en højst troværdig kilde, som havde en række bekendte på asylcentret, og kildens historie om klagerne over maden viste sig jo også at holde stik, siger Louise Pettersson.

Hun understreger efterfølgende, at DR Trekantens artikel dermed var baseret på såvel en anonym kilde som centerlederens bekræftelse.