TV der bevæger dig

Bådejere er rasende

Påhængsmotorer bliver rask væk stjålet fra både. Også selv om sikkerhedsanordninger skulle forhindre det.

02:45

1 af 2

Hans Dal fra Skærbæk, Fredericia, er en af de vrede og frustrerede bådejere. For andet år i træk har han netop fået stjålet en påhængsmotor fra sin jolle, som lå fortøjet ved broen ud for hans ejendom.

Var ellers godt sikret

- Tyveriet skete selv om min bådmotor var sikret med alverdens sikkerhedsordninger: En rustfri kæde med hængelås, en motorlås med hængelås, samt to gennemgående MC-gard udenbords motorlåse gennem skroget, som kræver en specialnøgle for at kunne afmontere, så har tyveknægtene alligevel været i besiddelse af sådanne specialnøgler og har afmonteret motoren, fortæller Hans Dal.

Irriterende - og dyrt

- Nu hvor sejlersæsonen er i gang, kan vi ikke komme ud at sejle fordi motoren er væk. Nu skal vente på, om motoren bliver fundet, eller om vi skal have udbetalt forsikringspengene til køb af en ny motor, hvilket kan tage noget tid. Det koster også en selvrisiko hver gang motoren bliver stjålet.

Stribe af tyverier

Han peger på, at der sidste efterår blev stjålet to 50 HK. motorer fra to bådejere i nærheden. Ejere, der havde deres både liggende for svaj ud for Børup Sandevej, hvor han bor.

- Den samme nat blev der yderlig stjålet flere motorerer fra både som stod hos Quorning Boats, hvor tyveknægtede brød ind på bådværftet.
Vi ved efterhånden ikke hvad vi skal stille op mod disse tyverier, siger en tydelig frustreret Hans Dal.

Alternativet er, at tage båden eller motoren med hjem hver gang, men det afviser Hans Dal.

- At skulle tage sin bådmotor med hjem hver gang vi har været ude at sejle er for besværligt. Det samme gælder hvis man hver gang skal trække båden på land på en trailer.