TV der bevæger dig

Lån bæredygtig stofpose til dine biblioteksbøger

14 entusiastiske kvinder fra et tekstilværksted i Fredericia bringer nyt liv til stofrester, som giver lånere på biblioteket mulighed for at bringe bøger hjem i bæredygtige poser.

Stofposer under produktion på Depotgården i Fredericia. De skal erstatte plastikposer på Fredericia Bibliotek. Foto: Fredericia Bibliotek

På Tekstilværkstedet på Depotgården i Fredericia mødes 14 kvinder hver torsdag for at sy muleposer af stofrester fra produktionen af arbejdstøj.

Det, vi gerne vil, er, at vores lånere selv medbringer poser, men hvis de en dag har glemt det, så kan de låne en af disse stofposer.

Jytte Bræmer, bibliotekschef, Fredericia

Stofposerne skal erstatte de gratis plastikposer, biblioteket normalt uddeler til lånerne.

- Vi udleverer poser for at skåne vores bøger og andet materiale, når det skal bæres hjem, og folk ikke selv har en taske eller pose med, fortæller Jytte Bræmer, bibliotekschef på Fredericia Bibliotek.

Men om kort tid er det en saga blot med de gratis plastikposer på biblioteket. De bliver erstattet af 150 stofposer, der lige nu er under produktion på Depotgården.

- Vi vil gerne undgå plastikposerne af hensyn til miljøet, så stofposerne kommer til at erstatte dem. Men de skal afleveres tilbage til os, siger Jytte Bræmer.

Medbring egen pose

Hver pose får syet en chip på.

- Det, vi gerne vil, er, at vores lånere selv medbringer poser, men hvis de en dag har glemt det, så kan de låne en af disse stofposer, siger Jytte Bræmer.

Hvis man glemmer at aflevere posen tilbage, så skal man betale en bøde - nøjagtigt som når lånt materiale ikke afleveres tilbage.

Jytte Bræmer regner med, poserne er klar til udlån i begyndelsen af februar.

Mest sete på tvsyd.dk