TV der bevæger dig

Banke til avis: Nede til tælling

Borgmester Thomas Banke, Fredericia, er nede til tælling. Til Fredericia Dagblad fortæller han, hvilket chok søndagens mistillidsvotum var. Kl. 18 holder byrådet ekstraordinær møde om sagen.

Fredericia Dagblad har fået et kort interview med en knockoutet Thomas Banke.

- Jeg er blevet knockoutet, og lige nu bliver der talt over mig, siger borgmesteren til lokalavisen.

Thomas Banke har i dag meddelt TV SYD, at han næppe vil stille op til noget interview. Derfor er Fredericia Dagblad de eneste, som borgmesteren har talt med. Interviewet bringes i mandagsudgaven af Fredericia Dagblad.

Vogter over borgernes penge

Det piner ham, at nogen har udlagt det, som om han har snydt kommunen:

? Det er helt ude af proportioner, og det gør ondt at blive beskyldt for sådan noget. Hele min embedsførelse er gået den stik modsatte vej. Jeg har afskaffet budgetmiddage, jeg har indskærpet byrådet, at det er slut med mange rejser og hotelophold, og jeg har i det hele taget nidkært forsøgt at vogte over skatteborgernes penge, siger Thomas Banke til Fredericia Dagblad.

Sjuskehoved

I løbet af weekenden kom Thomas Banke rigtig i mediemøller. Flere medier, bl.a. TV2 og TV SYD kunne offentliggøre bilag, som forvaltningen har påtalt og opgørelser over beløb, han har betalt tilbage.

-I travlhedens navn har jeg glemt at sætte nogle penge over fra mit eget kontokort, men det handler bestemt ikke om, at jeg har villet snyde kommunen. Det handler om, at jeg har haft rigtig meget fart på. Jeg anerkender, at jeg har været et sjuskehoved, siger borgmesteren.

Vil du trække dig?

Fredericia Dagblad spørger ham også om det, som alle taler om: Vil du trække dig?

-Et byråd kan ikke vælte en borgmester, men det er klart, at en erklæring om mistillid er alvorlig, og det tager jeg til efterretning, svarer Thomas Banke tøvende. Jeg vil nu have lov til at have en lille betænkningstid i forhold til, at jeg er sygemeldt, siger Thomas Banke.