Betal selv!

Mindreårige drenge kan risikere selv at skulle betale for de skader, de har påført Tre-Fors kabelstationer.

Fem mindreårige drenge kan hænge på regningen for deres ugerninger i weekenden, da de satte ild til Tre-Fors kabelstationer. Uanset om ilden blev antændt uforsætligt eller ej, kan millionerstatningen blive deres ansvar, fortæller konsulent i Forsikring og Pension, Tenna Westergaard til DR Trekanten i dag.

- Man kigger på den handling, de har foretaget, og man skal kunne bebrejdes den skade, der opstår. Det at tænde ild i nærheden af noget, der er brændbart, det er en uagtsom handling, fordi ild er farlig, forklarer Tenna Westergaard.

Forsikringen dækker - hvis der er én

I første omgang burde drengenes forældres forsikring dække skaderne, da de alle fem er mindreårige. Forældrenes indboforsikring burde derfor være nok til at fritage drengene for en millionregning. Men er forældrene ikke forsikrede, så er det drengene selv, der skal hæfte for gælden.

- I den situation kan det godt være, at forsikringsselskabet vil opretholde de krav, de har mod drengene. Og så står de simpelthen og venter på, at drengene begynder at tjene nogle penge og kan afdrage på den erstatningssum, som er blevet udbetalt i forbindelse med skaden, siger Tenna Westergaard til DR Trekanten.

Efter ildspåsættelsen er der stadig Tre-For-kunder i Skærbæk, der er uden tv-, internet- og telefonsignal, men Tre-For håber på at have genetableret forbindelsen i området i morgen.