Bjerregaard: Nødvendigt at klimasikre Fredericia

Når Fredericia hæver hele havnen med en meter, så er det nødvendig fremtidssikring af byen. Sådan lyder det fra Fredericia borgmester Jacob Bjerregaard (A), der samtidig slår fast, at andre byer snart vil stå over for lignende investeringer.

Gravemaskinerne er allerede i gang. Med at klimasikre Fredericia.

Det gør man på en hel speciel måde. Nemlig ved at hæve 20 hektar jord omkring havnen, så området kan stå imod havets stigning i fremtiden. Det er en hidtil ukendt metode herhjemme i Danmark. Men metoden er set i udlandet. Med god effekt. Og det er ifølge Fredericias borgmester en nødvendig investering.

- Det er en investering som andre kommuner også kommer til at foretage. Vi er bare hurtigt ude, fordi vi kan se det er nødvendigt, siger borgmester Jacob Bjerregaard til TV SYD.

Med hævningen af havnen slår fæstningsbyen både en klimaflue og en miljøflue i samme slag. For jorden kommer fra det område i byen, som alligevel skal graves op for at give plads til en ny bydel. Med kanaler.

Ligesom andre danske byer har Fredericia allerede mærket klimaforandringer i form af oversvømmelser i midtbyen. Som i 2006.

Det er Fredericia Kommune og Realdania By, der finansierer miljøkanalbyen.

Borgmester Jacob Bjerregaard, Soc.dem.: - Vi er foran med at klimasikre vores by. (Varighed:0.37 min.)

Sådan kommer det til at se ud ved Fredericia havn
Sådan kommer det til at se ud ved Fredericia havn