Uenighed om borgmesters opførsel i sag om byggegrund

Ifølge et internt notat, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, gav Fredericias daværende borgmester Jacob Bjerregaard embedsmand besked på at få handlen af borgmesterens byggegrund på plads. Embedsmanden selv er uenig i udlægningen.

Sagen om Fredericia Kommunes tidligere borgmester Jacob Bjerregaards (S) køb af en byggegrund tilbage i 2016 får nu kommunen til at udvide deres advokatundersøgelse.

Dette sker samtidig med, at et notat viser, at den daværende borgmester har givet en embedsmand besked på at få handlen af byggegrunden gennemført.

Det fremgår af et notat, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

I et telefonnotat mellem chef for Teknik og Miljø i Fredericia Kommune og chefjurist Henrik Melchior Olsen fortæller salgschef i kommunen Jens Ole Andersen, at han mødtes personligt med Jacob Bjerregaard i forbindelse med salget af byggegrunden.

Her gav Jakob Bjerregaard, ifølge notatet, salgschefen besked på, at Jakob Bjerregaards kone, Lotte Cederskjold, ville have grunden, og så skulle salgschefen "bare få det til at ske".

Ifølge notatet bekræftede den daværende borgmester også, at han vidste, at andre også kiggede på grunden. Under Ekstra Bladets behandling af sagen har Jacob Bjerregaard ifølge avisen afvist at have kendskab til, at andre interesserede kiggede på grunden.

I telefonnotatet fortæller salgschef i Fredericia Kommune Jens Ole Andersen, at Jacob Bjerregaard gav besked på at få handlen af borgmesterens byggegrund til at ske.
I telefonnotatet fortæller salgschef i Fredericia Kommune Jens Ole Andersen, at Jacob Bjerregaard gav besked på at få handlen af borgmesterens byggegrund til at ske.

Dog fremgår det af et mødenotat fra den 16. december, at salgschef Jens Ole Andersen ikke er enig i udlæggelsen af telefonsamtalen, og han ikke kan bekræfte dele af samtalen, som den er refereret af chefen for Teknik og Miljø.

I mødenotet fremgår det, at salgschefen ikke er enig i udlægningen fra telefonnotatet.
I mødenotet fremgår det, at salgschefen ikke er enig i udlægningen fra telefonnotatet.

Ekstern undersøgelse udvides og forlænges

Sagen fik så sent som i går kommunens økonomiudvalg til at udvide den igangværende undersøgelse.

- Vi er nu der, hvor vi har valgt at udvide undersøgelsen, så den også omfatter interview af personer. Det er vigtigt, at vi kommer helt til bunds i denne sag, siger borgmester Steen Wrist Ørts, S, til TV SYD.

Undersøgelsen startede som en redegørelse, men har nu skiftet karakter, så det i dag er en ekstern undersøgelse, som foretages af advokatfirmaet Horten, der blandt andet har speciale i køb og salg af ejendomme og offentlig ret.

Borgmesteren understreger, at selvom advokaterne nu går i gang med at interviewe personer i sagen, så er det ikke et udtryk for, at man har gjort noget forkert, blot fordi man bliver interviewet til undersøgelsen.

Oprindeligt skulle undersøgelsen have været afsluttet i januar. Dette mener Steen Wrist Ørts ikke længere er realistisk.

Droppede nyt job efter afsløringerne

Sagen om Jacob Bjerregaards byggegrund startede, da Ekstra Bladet afslørede, at den daværende borgmester havde købt en byggegrund på Argentinervej vest for Snoghøj på baggrund af et mundtligt bud. Dette har kommunen efterfølgende bekræftet var en fejl, da kommunen kræver et skriftligt bud.

- Jeg har ikke mulig for at udtale mig, da jeg er en del af undersøgelsen, men jeg glæder mig til at være på den anden side, så jeg kan sætter ord på forløbet, fortæller Jacob Bjerregaard til TV SYD tirsdag.

Sagen fik tilbage i december Jacob Bjerregaard til at trække sig fra sit nye job, få dage efter han meldte ud, at han ikke genopstiller som borgmester.

Sagen har også betydet, at kommunens kommunaldirektør, Annemarie Schou Zacho-Broe, blev fritaget fra tjeneste den 6. januar som et led i advokatundersøgelsen.