TV der bevæger dig

Borgerinddragelse giver sundhedssucces

Sundhedsprojekter i de belastede områder, Korskærparken og Sønderparken i Fredericia viser, at borgerinddragelse er vejen til sundere beboere.

Illustration.

Tilbud som sundhedstjek, svømning for kvinder, madklub for mænd og Værestedet Hyggen har fået et stigende antal beboere i Korskærparken og Sønderparken til at deltage i det sociale liv i bydelen. Det viser en ny statusrapport, der er lavet af sundhedsprojekterne.

- Vi kan se, at inddragelse er en forudsætning for, at beboerne har lyst til at deltage i sundhedsaktiviteter. Det er hele forudsætningen for at de motiveres og tager ansvar for deres egen sundhed, siger Susanne Eilersen, formand for sundhedsudvalget.

Vores projekter

Beboerne har selv været med til at udvikle de motionstilbud som senere er blevet til Motionsforeningen SønderKorskær, som tæller over 200 medlemmer, og som har sin egen bestyrelse, udelukkende bestående af beboere.

- Beboerne i området har taget sundhedsprojekterne til sig og omtaler dem som vores projekter, og det er fordi vi hele tiden inddrager dem og lader dem komme med deres idéer, fortæller projektleder i Korskærparken Susanne Andersen.

Beboere er glade

Henrik Rùsz bor i Korskærparken og er en af dem, der har stor glæde af aktiviteterne i motionsklubben.

- Jeg er typen, der aldrig vil melde mig til noget. Jeg er den generte type og bryder mig normalt ikke om at være aktiv. Men jeg har det rigtig godt med at blive trukket med, og det har betydet meget for mig ? også at komme til at kende andre og være aktiv sammen med andre, siger Henrik Rùsz.

Sundhedsprojektet har kørt i fire år i Korskærparken, mens Sønderparken har været med i et år.