Borgerne skal samle skrald

Fredericia Kommune inviteret til stor forårsrengøring i naturen. Den traditionsrige skraldindsamling finder i år sted søndag den 27. april klokken 10-13.

Fredericia Kommune og Danmarks Naturfredningsforening forsøger i fællesskab at få alle borgerne til at bruge et par timer på at samle affald og give naturen en forårsrengøring.

- Det plejer at være en rigtig sjov og hyggelig dag, som virkelig batter noget. Ved at gøre en fælles indsats får vi en renere og smukkere natur at bevæge os ud i det lyse sommerhalvår, fortæller Karsten Enggaard, som er formand for Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Fredericia.

I Fredericia Kommune foregår indsamlingen lidt anderledes end de fleste andre steder i landet. Indsamlerne melder sig til på forhånd og får en bestemt rute at sørge for. Danmarks Naturfredningsforening har en række pladsbosser rundt om i kommunen, som uddeler poser til affaldet. Når indsamlingen er færdig, kører kommunens folk rundt og samler alle poserne ind. Hvis indsamlerne støder på effekter, der er for store til en pose, markerer de stedet på deres rutekort, så kommunens folk kan finde det.

- Hvert år må vi jo desværre ryste på hovedet af de enorme mængder af affald, som folk tilsyneladende mener, er ok at efterlade i vores fælles natur. Derfor har vi brug for rigtig mange hænder til at rydde op, og vi er glade for hver eneste indsamler, der melder sig. Og vi lover selvfølgelig dejligt forårsvejr igen i år, siger Karsten Enggaard.

 

Så længe ligger affaldet i naturen: