TV der bevæger dig

Borgmester angrer sine fejl

Borgmesteren siger nu, at han er ked af de fejl, han har begået. Han har hele tiden fået at vide, at han ikke gjorde noget ulovligt.

05:29

Thomas Banke angrer

1 af 2

Borgmesteren i Fredericia, Thomas Banke (V), har meddelt sine borgerlige kolleger i Fredericia kommune, at Økonomiudvalgets udtrykte mistillid til hans embedsførelse gør, at han i sin igangværende sygeorlov vil tænke sig grundigt om i forhold til fremtiden.

Sådan skriver borgmesteren selv i en pressemeddelelse, efter at det lørdag kom frem, at han som borgmester i flere tilfælde har brugt kommunens kort til private indkøb og betalinger. Og at det har stået på i to år.

- Jeg er meget ked af de fejl, jeg har begået. Fejl, der desværre har været forelagt meget ensidigt i flere medier, skriver borgmesteren og fortsætter:

- Jeg vil derfor også gerne benytte lejligheden til at understrege, at jeg angrer mine fejldispositioner enormt meget, men at hver en krone løbende er blevet tilbagebetalt til Fredericia Kommune.

Thomas Banke skriver, at han hele vejen igennem blevet oplyst om, at han ikke har gjort noget ulovligt.

- Der har i øvrigt heller ikke været noget tidspunkt, hvor kommunen har haft mere til gode hos mig, end jeg selv har haft til gode hos kommunen, tilføjer han.

Borgmesteren opfordrer kommunens forvaltning til at undersøge forholdene i sagen helt til bunds.

Imens vil han holde den allerede besluttede "nødvendige sygeorlov".

- Når jeg er tilbage vil jeg besvare alle relevante spørgsmål, der rejser sig, og jeg vil ligeledes kunne kaste et klart lys over de spekulationer og spørgsmål, der måtte være. Af hensyn til kommunen og medborgere vil jeg hurtigst muligt komme med en afklaring.

Det borgerlige flertal i Fredericia har hidtil støttet den sygemeldte borgmester. Også i den aktuelle sag om rod i økonomien. Men nu ser det altså ud til at være slut.

Mandag mødes byrådet i Fredericia Kommune til et ekstraordinært møde med et mistillidsvotum til borgmesteren som eneste punkt på dagsordenen.