TV der bevæger dig

Borgmester overvejer sin fremtid

Venstre-manden Thomas Banke har mistet byrådets opbakning og vil nu tænke over, hvorvidt han vil fortsætte.

Thomas Banke kan ikke uden videre afsættes som borgmester, selv om byrådet har mistillid til ham.

Fredericias borgmester, Venstre-manden Thomas Banke, er gået i tænkeboks omkring sin politiske fremtid, efter at byrådet mandag aften har udtrykt mistillid til kommunens førstemand, som har haft rod i bilag og brugt kommunens kreditkort til private formål.

- Jeg har her til eftermiddag haft et møde med mine borgerlige kolleger, og jeg har meddelt dem, at dette her naturligvis afføder, at jeg i min igangværende sygeorlov tænker mig grundigt om i forhold til fremtiden, skriver Thomas Banke i en mail til DR.

Allerede søndag skrev han i en pressemeddelelse, at han angrer sine fejldispositioner meget, samt at han af hensyn til kommunen og medborgerne hurtigst muligt ville komme med en afklaring.

Mandag aften gentager Thomas Banke i mailen til DR Nyheder, at han er ked de fejl, han har begået. Samtidig opfordrer han kommunens forvaltning til at få undersøgt forholdene omkring hans bilag helt til bunds.

- Jeg er hele vejen igennem blevet oplyst om, at jeg ikke har gjort noget ulovligt. Der har i øvrigt heller ikke været noget tidspunkt, hvor kommunen har haft mere til gode hos mig, end jeg selv har haft til gode hos kommunen, skriver Thomas Banke og fortsætter:

- Dertil kommer, at jeg naturligvis ikke har begået disse fejl med forsæt, hvorfor jeg også løbende har tilbagebetalt de beløb, der har været tale om.

Borgmesteren gik på sygeorlov i fredags, men siger, at der ikke vil gå lang tid, før han beslutter sig for at blive eller gå.

Såfremt Thomas Bankes sygeperiode overskrider to måneder, skal byrådet konstituere en ny borgmester.

Som lovgivningen er, kan byrådet ikke slippe af med en borgmester, undtagen i grove tilfælde, hvor der er faldet dom ved en domstol. I sådanne tilfælde kan indenrigsministeren fjerne borgmesteren.