TV der bevæger dig

Borgmester tæt på at blive sat under administration

Fredericias nu sygemeldte borgmester Thomas Banke var meget tæt på at få inddraget sit kommunale kreditkort på grund af rod og manglende bilag.

03:01

1 af 2

Det viser en gennemgang af papirer, som Fredericia Kommune har udleveret til pressen.

Den 12. august foreslår en af kommunens ledende embedsmænd:

at borgmesterens eurocard inddrages straks

at der fremover ikke udleveres klippekort (til tog) til borgmesteren

at borgmesteren selv afholder egne udgifter og kan ved aflevering af bilag og dokumentation for udgiftens berettigelse få refunderet udgiften

at vedrørende kørsel afleverer borgmesteren fremover ugentligt skriftligt oplysninger om kørsel

Forslaget kommer på baggrund af to års rod og bøvl med at få borgmesteren til at aflevere bilag på sine udgifter.

Kommunens egen gennemgang af forbruget på kreditkortet viser en række træk, der enten er private eller som vedrører partiet Venstre.

Det nævnes også, at borgmesteren har taget et billede, der var indkøbt for kommunale kroner til borgmesterkontoret, med hjem til sig selv privat.

Forvaltningen har gentagne gange opfordret borgmesteren til at stramme op i sin forvaltning af kreditkortet og sit kørselsregnskab - samt til at dokumentere en række udgifter med de tilhørende bilag.

Fredag blev økonomiudvalget orienteret om sagen - og her understregede kommunaldirektøren, at borgmesteren ikke har noget udestående med kommunen mere.

Samme aften meddelte Thomas Banke, at han nu holder sygeorlov på ubestemt tid.

Han var i forvejen presset af en sag om påstået morfin-misbrug i forlængelse af en række tandoperationer. I kølvandet på den sag beskyldte oppositionen Thomas banke for ikke at passe sit arbejde.

Lørdag eftermiddag siger Socialdemokraterne og SF i en fælles udtalelse, at de ikke længere har tillid til Thomas Banke, og at de ikke kan se ham vende tilbage til borgmesterposten.

Venstres byrådsgruppe bakker fortsat op bag Thomas Banke, som er partiets spidskandidat til kommunalvalget til november 2013.

Se sagsakter og bilag ved at trykke på filerne nedenfor

Thomas Banke Sagsakter vedr. kørsel og kreditkort:

  

Thomas Banke 2 Udskrifter vedr. kreditkort (alle): 

Mest sete på tvsyd.dk