TV der bevæger dig

Bryggeri-strejke er slut

Konflikten er slut. Tapperi-assistenterne på Carlsberg-bryggeriet i Fredericia genoptager arbejdet klokken 8 i dag.

Øllet flyder nu igen i tankene på Carlsberg

10 dages konflikt er slut. Fra i dag starter produktionen af fadøl og læskedrikke igen. Medarbejderne følte ikke, deres strejke kunne føre videre.

- Vi går på arbejde i dag på trods af sure og utilfredse miner. Vi måtte erkende, at strejken varede så langt, som vi kunne holde ? også økonomisk, siger tillidsrepræsentanten Lars Schultz til TV SYD.

Arbejdsretten har kendt strejken overenskomststridig, så medarbejderne skal betale bod for hver time, de har strejket. Desuden anmodede Carlsberg i går Arbejdsretten om at få lov at fritstille medarbejderne, hvis de ikke genoptog arbejdet.

Der er stadig fire ansat blandt tapperi-assistenter, som ikke er organiseret i fagforeningen 3F. Det er nu op til Lars Schultz og ledelsen at genoprette stemningen.

I går stod en af de medarbejdere, som ikke vil melde sig ind i 3F, frem og fortalte om sin side af sagen. I artiklen på Epn.dk fortæller han om et stort pres fra medarbejderne side om at melde sig ind i 3F. Tillidsrepræsentanten Lars Schultz vil ikke kommentere på enkeltsager, og har i øvrigt ikke meget lyst til at tale om det arbejde, der venter med at få genoprettet stemningen.

- Jeg har lige fra starten nægtet at kommentere på enkeltpersoner, og det bliver jeg ved med, siger Lars Schultz til TV SYD.

Artiklen på Epn.dk