Byråd inviterer fredericianerne til dialog

Fredericia Kommune inviterer hele byen til borgermøde mandag aften for at fremme engagementet og dialogen omkring lokalpolitik i Fredericia.

Politik er ofte en udskældt herre. Nye tiltag i Fredericia Kommune vil gøre op med, at politik er stift og virkelighedsfjernt. Det betyder konkret, at kommunen inviterer til dialogmøde mandag aften fra 17-19.

I Fredericia Kommune har man nemlig oprettet et Demokrati- og Borgerudvalg, der skal forsøge at nytænke borgernes inddragelse i kommunens arbejde, og det er dem, der står bag initiativet.  

Allerede mandag aften tager udvalget skeen i den anden hånd, når borgerne får mulighed for at tage plads på de 21 politikertaburetter ved mandagens møde og være med til at diskutere emner, der har stor betydning for fredericianerne.

- Vi vil gerne have en bedre og styrket kvalitativ borgerdialog. Vi politikere skal have en mere inddragende attitude, så vi fremmer engagementet i lokalpolitik i Fredericia, siger Christian Jørgensen, der er formand for Demokrati- og Borgerudvalget.

I løbet af aftenen bliver der afholdt tre forskellige workshops ved dialogmødet, hvor borgerne får mulighed for at give deres besyv med i forhold til tre forskellige emner, og hele byen er inviteret.

De tre overskrifter er:

  • Hvad skal vi leve af i fremtiden?
  • Hvordan deler vi vores by med tilflyttere?
  • Og hvordan bliver vi bedre til at samarbejde borgere og kommune imellem?

- Jeg er rigtig spændt på, hvordan det kommer til at gå. Vi har inviteret borgerne over blandt andet facebook og vores hjemmeside. Det bliver interessant at se, hvor mange der dukker op i aften, men al begyndelse er jo svær, siger Christian Jørgensen.

Når aftenens punkter er overstået, så samles der op på det nye initiativ på byens rådhus, og der er sandwich til de fremmødte. Fredericia Kommune har allerede planlagt at afholde endnu et dialogmøde i efteråret, men har endnu ikke lagt sig fast på formen.