Byrådskandidat dropper kommunalt job

Frances O Donovan har opgivet sit deltidsjob i Fredericia Kommune efter en tjenstlig samtale med blandt andre børne- og kulturdirektør Vibeke Kinch.

Frances O Donovan blev beskyldt for at misbruge sin stilling som såkaldt etnisk ambassadør ved at hverve medlemmer til VU i boligområdet Korskærparken, hvor hun underviste i samfundsfag i en klub for unge indvandrere.

Hun blev tirsdag aften opstillet som nummer tre på Venstres opstillingsliste i Fredericia til kommunalvalget i november.

Frances O Donovan afviser, at hun har brugt sin arbejdstid på at hverve medlemmer, som hendes chefer i kommunen beskyldte hende for.

Vil undgå interessekonflikt

Alligevel har hun valgt at indgå en gensidig aftale om fratrædelse.

- Mit kandidatur til byrådet og den fremtrædende placering på kandidatlisten, vil også, uanset hvad, have bevirket, at jeg ville være nødsaget til at trække mig fra arbejdet med de unge i Korskærparken for at undgå en eventuel interessekonflikt, skriver hun til TV SYD.

Frances O Donovan erkender, at hun i hvert fald i ét tilfælde har tilbudt at betale kontingentet til VU for at få støtte på opstillingsmødet.

VU-medlemmerne havde stemmeret på Venstres opstillingsmøde.

Frances O Donovan læser statskundskab, og hun underviste blandt andet de unge i demokrati-forståelse.