Byrådsmedlem er chokeret over dovne kolleger

Kommunalpolitikere brugte mere tid i baren end på at gå op i politik ved topmøde i marts. Cecilie Roed Schultz fra Enhedslisten i Fredericia retter skarp kritik af sine kolleger.

Fadøl, shopping og tømmermænd var de emner, der fyldte mest hos kommunalpolitikerne til KL?s topmøde i Aalborg i marts. Det var det indtryk, byrådsmedlem Cecilie Roed Schultz i Fredericia havde, da hun tog hjem fra topmødet d. 21. marts. Skuffet over sine kolleger.

-Jeg oplevede en kultur, som jeg synes er ærgerlig, siger hun til TV SYD oven på oplevelsen.

Salen, hvor borgmestre og byrådspolitikere debatterede kommunalpolitik under KL?s topmøde i marts, stod næsten tom en stor del af tiden:

- Jeg oplevede, at folk af en eller anden grund valgte at gå under programsatte ting. Jeg havde indtryk af, at folk hellere ville tilbage til hotellet eller shoppe, fortæller Cecilie Roed Schultz.

Ifølge hende brugte de fleste af de i alt 1700 deltagere tiden på at drikke og hygge sig frem for at diskutere politik. Det gælder både for byrådsmedlemmer fra Fredericia og andre kommunalpolitikere. Hun understreger dog, at det langt fra er alle, der opfører sig uhensigtsmæssigt. Men hun er chokeret over, at nogle gør.

- Jeg er meget ydmyg over for det hverv, jeg er blevet pålagt af borgerne i Fredericia. Når jeg bliver sendt af sted på en dyr tur som denne, føler jeg, at det mindste jeg kan gøre, er at blive og lytte, siger hun til TV SYD.

Det kostede ca. 5.000 skattekroner pr. person at deltage i mødet, der varede to dage.