TV der bevæger dig

Danske børn sender deres legetøj til udsatte børn

Et hold danske børn og voksne spreder allerede god julestemning i november ved at pakke deres aflagte legetøj ind og køre det ned til udsatte børn i Europa.

Flere børn og voksne var torsdag morgen samlet for at pakke julegaver til udsatte børn i Europa. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Torsdag morgen ligner fragtselskabet DSVs lagerhal i Taulov mest af alt julemandens værksted.

Rundt om borde fyldt med bamser, brandbiler og dukker står 20 børn og voksne og pakker julegaver til den store guldmedalje.

Bamser, legetøj, hårpynt, blyanter og meget mere bliver pakket ned i kasser og pakket pænt ind. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Projektet hedder Julegavekonvoj, og de tusindvis af indpakkede julegaver skal pakkes på lastbiler og rulles sydpå til glæde for udsatte børn i Ukraine, Moldova, Rumænien og Bulgarien.

- Vi har haft 30 steder i hele Danmark, hvor man kunne aflevere julegaver, og vi har lagt meget vægt på, at det er børn, der skal pakke gaver til børn, så det er en stor del af dem, siger hovedarrangøren af Julekonvojen Maya Koustrup til TV SYD.

Torsdag var det så store pakkedag fra klokken syv om morgenen, inden lastbilerne kører sydpå.

Om Projekt Julegavekonvoj:

Projektet startede tilbage i 2001 i Tyskland og har eksisteret i Danmark i tre år. Alle involverede er frivillige og betaler selv rejse, kost og logi. Det gælder også chaufførerne.
Pengedonationer går til at dække udgifter til benzin, told og indsamlingstilladelser.

Sidste år sendte projektet omkring 2.500 julegaver afsted, og projektet regner i år med at sætte rekord, når de sender 8.000 julegaver afsted til børn, som ellers ikke ville få en julegave.

Maya Koustrup var sidste år nede i Moldova og aflevere de mange pakker til udsatte børn. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Nogle af børnene og de voksne, som pakker legetøjet hjemme i Danmark, tager selv med ned gennem Europa for at dele gaverne ud.

- Jeg var med sidste år til Moldova, hvor vi besøgte børnehjem, hospitaler, institutioner, skoler og kommunekontorer, hvor op til 800 trængende børn var blevet inviteret. Det var meget rørende. De var så taknemmelige og spændte. Det var helt fantastisk, siger Maya Koustrup.

Omkring 20 børn og voksne pakker op mod 8.000 julegaver ind. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Mest sete på tvsyd.dk