TV der bevæger dig

De ældre vandt kampen

En gruppe ældre beboere i I. P. Schmidts Gård i Fredericia kunne mandag aften fejre, at deres kamp mod byrådets flytteplaner lykkedes. De kan blive boende i deres ældrekollektiv, som politikerne ellers havde planer om at lukke for at lave bygningerne om til kommunale kontorer.

En gruppe ældre beboere i I. P. Schmidts Gård i Fredericia kunne mandag aften fejre, at deres kamp mod byrådets flytteplaner lykkedes.

Dermed slutter de ældres kamp for at undgå en tvangsflytning. Det hele kulminerede i dag med en demonstration forud for byrådsmødet i Fredericia.

Både beboere og frivillige hjælpere har forsøgt at få politikerne til at skifte holdning. Og da der skulle stemmes for eller imod forslaget i byrådssalen, valgte flertallet altså at lade de ældre blive boende.

Flertallet, nemlig S, SF, DF og K har mandag aften stemt for, at lejligheder og aktiviteter bevares på I.P. Schmidts Gård. Dermed har brugere og beboere fået deres ønske opfyldt.

Det var S og SF, der foreslog, at lejligheder og aktiviteter på I.P. Schmidt Gård skulle fortsætte. Venstre med borgmester Kenny Bruun OOlsen (V) holdt fast i flytningen - men undlod at stemme hverken for eller imod ved afstemningen i en fyldt byrådssal med mange af de berørte ældre og deres støtter som tilhørere.