Den amerikanske ambassadør besøger Fredericia

Skal mødes med borgmesteren og et lokalt firma.  

Fredericias borgmester, Thomas Banke, skal mødes med den amerikanske ambassadør.
Fredericias borgmester, Thomas Banke, skal mødes med den amerikanske ambassadør.

Den Amerikanske Ambassadør, Laurie S. Fulton, besøger Fredericia i morgen.

Årsagen til ambassadørens besøg er, at den lokale iværksætter Mudassar Iqbal, stifter og indehaver af rengøringsselskabet RENT, er inviteret til USA.

Han skal deltage i et møde i International Visitor Leadership Program - IVLP - som den eneste dansker.

RENT blev etableret i 2007 med direktøren selv som eneste ansat - på deltid. Han har siden da formået at få firmaet til at vokse til ca. 40 ansatte og har kunder i Jylland og på Fyn.

Via IVLP inviterer USA muslimske iværksættere fra hele verden til at besøge USA. Her iblandt altså Mudassar Iqbal fra Fredericia.

Deltagerne skal følge et program i tre uger med titlen ?Entrepreneurship and Business Management?.

Der deltager kun én iværksætter fra hvert af de deltagende lande i programmet. Mudassar Iqbal skal altså repræsentere Danmark på USA-rejsen.

- Jeg meget glad for, at jeg skal repræsentere Danmark. Jeg synes, det er fantastisk at få mulighed for at fortælle om, hvordan det er at bo i Danmark.
- Jeg er jo indvandrer, for jeg kom til Danmark fra Pakistan som 2-årig for ca. 30 år siden, men føler mig ikke som indvandrer. Så jeg håber, det kan være med til at skabe et bedre syn på Danmark, når jeg i denne sammenhæng får mulighed for at fortælle, hvordan er det reelt er at bo i Danmark set fra en indvandrers øjne.

- Det er jo Danmark, der via landets love har givet mig muligheder for at etablere mit eget firma. Det vil jeg fortælle om,? siger Mudassar Iqbal.