TV der bevæger dig

Den gamle Lillebæltsbro er lukket

Hele mandag vil den gamle Lillebæltsbro være totalspærret for sidste gang i denne omgang. Derefter er det planen, at broen åbner for al trafik hurtigst muligt

Hele mandag og formentlig også en del af tirsdagen vil den gamle Lillebæltsbro være totalspærret for sidste gang i denne omgang. Foto: Vejdirektoratet

Som led i det igangværende renoveringarbejde på vil broen være spærret for al trafik undtagen cyklister og fodgængere fra kl. 00.15 mandag nat og resten af mandagen. Indtil nu har det været planen at åbne for broen igen mandag aften, men på grund af dårligt vejr er åbningen udsat. Broen åbner tidligst natten til tirsdag - og det er kun hvis vejret arter sig. Det oplyser Vejdirektoratet. I værste tilfælde vil broen først åbne igen tirsdag eftermiddag.

Det er målet at blive færdig med vejarbejdet hurtigst muligt, så broen igen kan blive åbnet for al trafik, herunder brede køretøjer som lastbiler, busser og landbrugskøretøjer sidst på mandagen, hvis vejret er godt.

Der skal males et beskyttelseslag på den beton, bilerne skal køre på, og det er et arbejde, der er meget fugtfølsomt. Derfor kan det ved dårligt vejr blive nødvendigt at forlænge totalspærringen, så broen også er lukket tirsdag.

Deadline for færdiggørelse af årets arbejde har været sat til 5. august, men Vejdirektoratet arbejder på at forcere færdiggørelsen.

- Vi er klar over, at især en række landmænd har oplevet det som generende, at de blev forhindret i at komme over Lillebælt med langsomme, brede landbrugskøretøjer. Derfor er vi ved at iværksætte en løsning, hvor brede landbrugskøretøjer kan komme over den nye Lillebæltsbro med blokvogn. Når dette pilotprojekt skal evalueres, skal vi også have fundet en løsning, der kan fungere, når størstedelen af arbejdet skal udføres i 2017 og 2018 , siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

 

 

Mest sete på tvsyd.dk