TV der bevæger dig

Direktør overrasket: Teater genvinder eftertragtet pris

Fredericia Teater får for andet år Reumert-prisen. I år er det Tarzan-forestillingen, som søndag modtog teaterverdens fornemme pris.

01:17

Rollen som den unge udgave af Tarzan bliver blandt andre spillet af 11-årige naturtalent Arthur Wadstrøm. Video: Morten Albek

Musicalen Tarzan modtog søndag Årets Reumert. Det er andet år, teateret får prisen for bedste musical.

Jeg er vildt glad og egentlig også lidt overrasket.

Søren Møller, direktør, Fredericia Teater

- Jeg er vildt glad og egentlig også lidt overrasket, fortæller en glad Søren Møller mandag formiddag i telefonen på vej tilbage til Fredericia efter gårsdagens prisuddeling i København.

Søren Møller understreger, at han bestemt synes, at forestillingen fortjener prisen, men ikke havde forventet at få prisen i år: 

Reumert-juryens motivering:

'Med akrobatiske gorillaer svingende oppe under loftet gik alt op i en højere enhed i Fredericia Teaters overrumplende flotte Tarzan. De store stemmer og stærke følelser voksede vildt inde i Disney-junglens lianskov. Og et fabelagtigt lyddesign sørgede for, at nakkehårene ligefrem rejste sig, når leoparden var på krigsstien. Et junglebrøl af en musical.'

Se mere

- Når jeg er overrasket, er det fordi, vi også modtog prisen sidste år for musicalen 'Klokkeren fra Notre Dame', så jeg troede, at prisen i år ville gå til en af de andre nominerede forestillinger, fortæller Søren Møller.

Disneys Musical Tarzan er baseret på Chris Buck og Kevin Limas tegnefilmsfortolkning af Edgar Rice Burroughs klassiker om menneskebarnet Tarzan, der vokser op blandt gorillaerne i den vestafrikanske regnskov. Phil Collins har lavet musikken.

Musicalen Tarzan spiller i Musikhuset i Aarhus til september og på Scandic Falkoner Salen i København i november og december.

Årets Reumert

  • Fra 1998 - 2018 stod Bikubefonden bag Årets Reumert.
  • Årets Reumert 2019 blev uddelt uden en storsponsor, og prisfesten blev afviklet med frivillige kræfter og med stor opbakning fra branchen som drivkraft.
  • Der blev uddelt priser i 17 forskellige kategorier samt otte priser til fremtidens talenter.
  • Årets Reumert er opkaldt efter skuespilleren Poul Reumert.
  • Formålet med Årets Reumert-priserne er at sætte fokus på og hædre den levende scenekunst. 
Se mere

 

Mest sete på tvsyd.dk