TV der bevæger dig

Dong ramt af blokade - utilfredse stilladsarbejdere holder ansatte ude

Protesterende stilladsarbejdere er mandag morgen mødt op i Skærbæk ved Fredericia, hvor de blokerer for adgangen til både Dongs administration og en byggeplads samme sted. Det sker i protest mod brug af udenlandske bygge- og stilladsarbejdere.

Blokaden har stået på siden kl. 06, hvor en større flok blokadevagter fra Sydøstjyllands Stilladsklub har forhindret både bygningsarbejdere på Dongs nybyggeri og ansatte i enegiselskabets administration i at komme ind på deres arbejdsplads. Foto: Østjyllands Stilladsklub

Blokaden har stået på siden kl. 06 mandag morgen, hvor en større flok blokadevagter fra Sydøstjyllands Stilladsklub har forhindret både bygningsarbejdere på Dongs nybyggeri og ansatte i energiselskabets administration i at komme ind på deres arbejdsplads.

00:10 Luk video

 

Blokaden er en protest mod brugen af udenlandsk arbejdskraft, som Sydøstjyllands Stilladsklub mener underbyder danske arbejdere.

- Vi er trætte af, at vores branche skævvrides i en så ekstrem grad. Samtidig, er vi voldsomt bekymret både for Dongs åbentlyse ligegyldighed over for vores udenlandske kollegaers sikkerhed - og ikke mindst - sikkerheden for brugerne af stilladserne, siger Henrik Ommen, formand for Sydøstjyllands Stilladsklub til TV SYD.

Han oplyser, at blokadevagternme har i sinde at blive stående det meste af mandag.

Løbeseddel fra Sydøstjyllands Stilladsklub om baggrunden for blokaden ved Dong. Foto: Sydøstjyllands Stilladsklub

Sydøstjyllands Politi oplyser tidlig mandag morgen, at man ikke har fået nogen anmeldelse om blokaden - hverken fra de blokerende stilladsarbejdere eller Dong.

Ifølge Dong arbejder der omkring 800 bygningarbejdere i to skift ugen rundt på byggepladsen i Skærbæk ved Fredericia.

- Vi synes, at det er en træls situation med blokaden mandag morgen, som kommer bag på os. Vi har aftaler med 3F om forholdene på byggepladsen. Vi skelner ikke mellem om arbejderne på byggepladsen er danske eller udlændinge - og arbejdskraften på byggeriet skal uanset nationalitet leve op til de nøjagtig samme krav, hvad også er aftalt med de forskellige entrepenører, der står for arbejdet, siger produktionsdirektør Ole Thomsen, Dong Energy, til TV SYD .

Byggepladsen er mandag formiddag forsat ramt af blokaden og arbejdet ligger stille, mens de ansatte i Dongs administration har fået lov at komme ind på deres arbejdsplads.

Læs også Byggearbejdere tilbage på job efter blokade