TV der bevæger dig

Ekskluderende tilbage i partiet

De fire ekskluderede medlemmer af Venstre i Fredericia er tilbage i partiet. På et møde kl. 18 vedtog bestyrelsen, at de fires eksklusion ophæves, oplyser Kenny Bruun Olsen til TV SYD.

07:32

Sidst byrådet i Fredericia var samlet til ekstraordinært møde var da et samlet byråd udtrykte mistillid til Thomas Banke.

1 af 2

Dermed er vejen banet for at Fredericia får en ny Venstre-borgmester efter nogle tumulte uger med Thomas Banke.

Kenny Bruun Olsen bliver ny borgmester, og han var en af de fire ekskluderede Venstre-medlemmer.

Konstruktivt

På mødet behandlede bestyrelsen en anmodning om medlemskab fra Peder Hvejsel, Børge Larsen, Hanne Lumby og Kenny Bruun Olsen, som blev ekskluderet, efter at de selv havde ekskluderede den tidligere borgmester Thomas Banke (V).

De fire byrådsmedlemmer har ønsket at genindtræde i Venstres byrådsgruppe og har samtidig forsikret bestyrelsen om, at de ikke vil benytte eksklusionsparagraffen fremover, samt at de går konstruktivt ind i genopbyggelsen af samarbejdet i Venstre.

Ingen hævn

Med kravet har bestyrelsen sikret sig, at de fire ikke vil "hævne" sig på det femte Venstre-medlem, som vendte rundt og støttede Thomas Banke.

Seks medlemmer

Når Thomas Banke kl. 19 bliver bevilget at kunne træde ud af byrådet og fritages for at være borgmester, vil Venstre igen have seks medlemmer i byrådet.

Kenny Bruun Olsen bliver valgt til ny borgmester med alle stemmer på et ekstraordinært møde kl. 19.