En ladning salt til glatte veje

Der kommer salt til Danmark. Det er næsten en lige så stor sensation som den første båd, der kom lige efter anden verdenskrig med en ladning bananer. 

I sommeren 1945 sang Ib Schønberg, at "når der kommer en båd med bananer, har vi glemt alle sorger og savn". I dag har en skibsladning salt næppe samme virkning på danskerne, men de bliver glade i vejvæsenet, hvor der er så lidt salt til de isglatte veje, at vi er på nippet til at inddrage det salt, vi bruger til æggene.

Ikke nok til alle

Fredericia Havn tog imod et skib med 5.500 ton salt, der er hentet i Tunesien. Losningen gik i gang, kort efter skibet lagde til kaj. Lastbiler kørte saltet væk, lige så hurtigt det kom op fra lastrummet. 5.500 ton lyder af meget, men det er ikke nok til alle de komuner, der mangler salt. 
 
Salt-skibet har et navn, der minder om hedengangne helte i den nedlagte Sovjetunion - "Pioner Belorussija" hedder det. Skibet har hjemhavn i Arkangelsk, som er en af de nordligste havnebyer i den europæiske del af Rusland. "Pioner Belorussija" sejler ofte på vore breddegrader.

I 2004 kolliderede det med trawleren "Christina" fra Thyborøn. En dansk fisker omkom.
          
Hvis historien om Ib Schønberg og banan-både bringer minder frem, så er en link til mere hæftet på denne artikel.  

link En båd med bananer -
Link til historien om Ib Schønberg og banan-båden.