TV der bevæger dig

Endnu et spor åbnes på Lillebæltsbroen

Henover formiddag og middag har der været kødannelse på den vestlige side af Lillebæltsbroen. For at afhælpe det åbner Vejdirektoratet et lukket spor i østlig retning.

02:06

Kø klokken 14 ved Taulov. Foto: Claes Adel.

1 af 2

Flere spor på broen har været spærret som resultatet af den ulykke, der skete i nat, hvor en lastbil kørte ind i en skiltevogn og brød i brand ude i broens nødspor, lige op ad det bærende hovedkabel. Vejdirektoratet har efterfølgende afspærrede to af broens tre vognbaner i østgående retning, mens teknikere har undersøgt omfanget af skaderne på broen efter ulykken.

Undersøgelserne har vist, at der er behov for en del reparationsarbejde på de forskellige bro-elementer. Men broen er dog ikke hårdere medtaget, end at den godt kan holde til, at der er to vognbaner åbne i begge retninger.

- Det er beklageligt, at der har været kø-problemer, men de bliver forhåbentlig afviklet nu, siger vedligeholdelseschef Erik Stoklund Larsen

Han regner med, at Vejdirektoratet vil genåbne vognbanen omkring klokken 14.00.

Reparationsarbejdet på den nye Lillebæltsbro vil finde sted løbende i den kommende tid. Vejdirektoratet vil forsøge at afvikle det i perioder, hvor det generer trafikken mindst muligt.

Mere vejr