TV der bevæger dig

Europa-premiere på Aladdin

Fredericia Teater måtte først spørge Disney-koncernen, og i dag er der premiere. Billet-salget går strygende, og der er allerede taget beslutning om at forlænge spille-periodenmed en uge til den 18. november.

04:06

Aladdins lampe - der er lige så vigtig som hovedpersonerne i beretningen.

1 af 2

Eventyret om Aladdin kommer fra Mellemøsten og er en af fortællingerne i "1001 Nats Eventyr". Disney-koncernens Aladdin bygger på John Musker og Ron Clements tegnefilm af samme navn fra 1992.

Global succes

Tegne-filmen havde biografpremiere i 1992. Den blev en global succes og indspillede over 2 milliarder kroner i biograferne. Herhjemme blev filmen set af 522.000, og mere end 300.000 købte filmen på VHS eller DVD. Filmen er siden blevet omsat til musical, som indtil videre kun har været opført to steder i USA.

Produktionen på Fredericia Teater er blevet til, fordi Disney har peget på teatret på grund af dets fokus på musical-udvikling og talent-pleje, og det er første gang, Disneys udgave af eventyret kan opleves som musical i Europa.

Sang på dansk

Forestillingen opføres på dansk, og de mange kendte hits, vi kender fra filmen - bl.a. "Arabiens nat", "Et helt nyt liv", "Prins Ali" og "En ven som mig" samt seks helt nye numre til musicalen - vil blive sunget på dansk.

Aladdin spilles af Johannes Nymark, som netop har medvirket i en lille rolle i filmen "Hvidstensgruppen", der havde premiere i marts.

Jasmin spilles af Maria Lucia Heiberg Rosenberg, som har spillet hovedrolle efter hovedrolle på de danske musicalscener i efterhånden mange år.

Mere kultur