Facebook erkender: Det var en fejl at slette video om Holocaust-overlever

Onlineforedrag om 96-årige Arlette Andersen fra Fredericia er igen tilgængeligt på Facebook. Selskabet erkender, at videoen blev slettet ved en beklagelig fejl.

Det vakte stor undren hos foredragsholder Thomas Kvist Christiansen, da et foredrag på Facebook-siden "Arlette Andersens historie" i sidste uge uden varsel blev slettet af Facebook.

Men efter at blandt andet TV SYD har fortalt om sagen, oplyser Facebook nu, at de i den konkrete sag har begået en fejl.

I et skriftligt svar skriver Camilla Nordsted, der er kommunikationskonsulent hos Facebook i Norden følgende:

At videreformidle centrale historiske begivenheder, herunder beretninger fra Holocaustoverlevere, er en vigtig opgave, og vi er glade for, at vores platform kan være med til at spille en positiv rolle i det arbejde. Det her opslag skulle aldrig være taget ned, og det beklager vi, og det er igen tilbage på platformen.

Arlette Andersen blev deporteret til Auschwitz

Facebook-siden fortæller historien om 96-årige Arlette Andersen, der overlevede Holocaust. Hun har gennem mere end 400 foredrag selv fortalt om sin historie. I dag er det Thomas Kvist Christiansen, der sørger for at historien ikke bliver glemt.

På grund af covid-19 er alle fysiske foredrag aflyst frem til efteråret. Derfor foregår de i stedet online.

Mangler en forklaring

Thomas Kvist Christiansen er glad for at Facebook erkender fejlen, men mener samtidig, at der mangler en forklaring på, hvorfor foredraget blev slettet.

-Sagen bør efter min mening langt fra slutte her. Det er nemlig kun takket være et vist mediepres fra både Danmarks Radio (P4 Trekanten i Vejle), Fredericia Dagblad og TV-Syd, at der er kommet en officiel kommentar fra Facebook - og en beklagelse overfor mig, skriver Thomas Kvist Christiansen på Facebook.

Foredraget blev lagt op på Facebook den 26. maj og senere slettet. Nu kan du igen se hele det omtale foredrag i videoen herunder.