Facebook-opdatering fik ISS til at true med fyring

En arbejdsmiljørepræsentant fra ISS gik i rette med sin øverste chef på Facebook. Det udløste en skriftlig advarsel fra ISS, som er første skridt på vejen til en fyring, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Arbejdsmiljørepræsentant i ISS på sygehuset i Fredericia havde skrevet på Facebook, at det "var for meget" at se den administrerende direktør i ISS, Maarten Van Engeland, sige, at "ISS ikke nedslider deres medarbejdere".

Den statusopdatering fik hendes arbejdsgiver til at slå hårdt ned. ISS bad om et hastemæglingsmøde med Else Warming og 3F. På mødet gav ISS en skriftlig advarsel.

Tirsdag trak ISS dog advarslen tilbage.

I mellemtiden har en ny undersøgelse dokumenteret, at rengøringspersonale har en forhøjet risiko for at komme på efterløn og pension på grund af nedslidning.

HR direktør i ISS Finn Vestergaard henviser til, at ISS har retningslinjer for, hvordan medarbejderne skal bruge sociale medier.

- Men vi ønsker ikke at give vores medarbejdere mundkurv på. Vi gav advarslen, fordi vi syntes Else Warmings udtalelser gik over stregen. Men efter en konstruktiv dialog med Else, har vi besluttet at trække denne advarsel tilbage, siger han.