Flere husstande skal have ret til ladestandere, mener afdelingschef
En principiel sag om en el-ladestander skal nu for Højesteret. Det taler ifølge afdelingschefen for FDM ind i en virkelighed, hvor elbiler fylder mere i Danmark - også hos dem, der ikke ejer en carport.
Et fredericiansk ægtepar er kommet i klemme med lovgivningen, efter de satte en el-ladestander op i forlængelse af deres lejebolig.
Opsættelsen skete nemlig uden tilladelse fra Boligkontoret Fredericia, og selv om parret senere ansøgte om tilladelse i foreningen, blev anmodningen afslået.
Og dét kan blive aktuelt for flere, mener Torben Lund Kudsk, der er afdelingschef i FDM.
- Vi står i en meget svær situation, hvor omkring en tredjedel af landets befolkning bor steder uden carport eller anden parkering. Men samtidig er antallet af elbiler steget, lyder det fra Torben Lund Kudsk, som tilføjer:
- Selvom der er mange ladestandere rundt om i landet i dag, så er det mere belejligt at have sin egen.
Torben Lund Kudsk ønsker ikke at udtale sig om den konkrete sag med ægteparret, grundet et parkerings-spørgsmål i sagen.
Han mener dog, at man bør overveje, om alle skal have ret til at sætte en ladestander op i deres husstand - uagtet om de bor til leje eller ikke.
Kan være udfordrende for boligforeninger
Selvom Torben Lund Kudsk anerkender, at alle bør have ret til egen el-ladestander, gør han også opmærksom på, at det er kompliceret med private ladestandere i boligforeninger.
En el-ladestander kræver nemlig en helt ny forsyning, og sådan en vil, i en boligforening, gå igennem bestyrelsen.
Og her peger han på, at der kan opstå et spørgsmål om økonomien, der skal dække den nye forsyning.
- Det er kompliceret, hvis man kigger på økonomien til en forsyning - for hvem skal egentlig betale for hvad, forklarer Torben Lund Kudsk.
Det er dog ikke tilfældet i sagen med ægteparret, hvor direktøren fra Boligkontoret Fredericia, Finn Muus til TV SYD udtaler, at ægteparret selv har dækket alle strømudgifter.