Fredericia flager for udsendte og veteraner

På trods af blæst og byger blev Danmarks udsendte og veteraner lørdag hyldet med marcher, flag, taler og musik.

Der var marcher gennem Fredericia by, gudstjeneste i Skt. Michaelis Kirke, kranselægning ved Landsoldaten og endelig officiel velkomst ved Kastelkajen, hvor Fredericias adoptionsskib, Fregatten Iver Huitfeldt er på besøg, i Fredericia lørdag. Alt sammen til ære for Danmarks udsendte og veteraner.

- Vi har en historie som militærby, og vi har mange veteraner og soldater, og dem hylder vi. I min verden kan man ikke hylde dem nok, så derfor gør vi rigtig meget ud af dagen, siger borgmester Jacob Bjerregaard til TV SYD.

Dagen blev da også godt modtaget af de deltagende. Heriblandt var veteran Kai Vittrup, tidligere chefpolitiinspektør med mange års tjeneste i internationale missioner i blandt andet Irak og Sudan.

- Jeg synes, det er flot, og det er godt, at Danmark på den måde markerer, at man er stolte og tilfredse med det, de mange tusinde veteraner har gjort igennem årene. Det synes jeg er rigtig godt, og derfor er jeg rigtig glad for at være her i Fredericia i dag, siger Kai Vittrup til TV SYD.

Du kan her høre Kai Vittrup fortælle om, hvad flagdagen betyder for veteraner (Varighed: 01:51 min.).