TV der bevæger dig

Fredericia har købt forkerte p-automater

En moderne Molbo-historie: Fredericia Kommune kan bliver nødt til at købe nye parkeringsautomater for 1,8 mio. kr. Kommunen har bestilt den forkerte slags automater, som ikke kan bygges om.

Borgerne raser over, at de nu skal betale for parkering. Og utilfredsheden bliver ikke mindre af, at man ikke kan nøjes med at betale for den tid, man holder på pladsen.

Du kan dgodt bruge dankort - men skal alligevel beslutte dig for, om du vil holde en eller to timer.

1 af 2

Teknisk udvalg er blevet orienteret om, at de 17 automater, som er stillet op til byens nye betalingsparkering ikke lever op til politikernes krav. Og automaterne kan ikke bygges om.

- Det er rigtig, rigtig træls, men vi har fået det, vi har bestilt. Det er bare de forkerte automater, vi har bestilt, siger formand for teknisk udvalg Lars Ejby Pedersen (S) til Fredericia Dagblad.

Skal betale før parkering

Borgerne kan bruge dankort i automaterne. Men det kan ikke nøjes med at betale for den tid, de bruger p-pladsen - som det er tilfældet på de kommunale p-pladser i nabobyen Vejle.

Men det kan man ikke i Fredericia. Her skal man vælge, hvor lang tid man vil betale for ved ankomsten og trække en billet, som angiver, hvornår man skal flytte bilen. I f.eks. Vejle bruges Dankortet til at tjekke ind - og til at tjekke ud. Automaten regner så ud præcist, hvad man skal betale.

Hvis politikerne skal have deres krav opfyldt skal de 17 automater skiftes ud. Det koster 1,8 mio. kr....!

Vent med beslutningen

Indtil videre fortsætter systemet, som det er nu. Teknisk udvalg skal tage stilling til sagen igen den 24. januar.

De konservatives John Bader opfordrer til, at politikerne ikke forhaster sig. Hele betalingsparkeringen skal evaueres i løbet af et halvt år.

- Hvis vi ser, at det giver store problemer for butikkerne, er vi indstillet på at droppe parkeringsafgiften helt. Så ville det være ærgerligt, at vi har brugt yderligere mange penge på noget nyt, siger John Bader.

Mest sete på tvsyd.dk