Fredericia investerede for to år siden stort på julelys - i år holder man lyset slukket

Endnu en kommune præsenterer tiltag for at sparre på energien. I Fredericia bliver stort set al julebelysning slukket i byens gader og ved byens rådhus.

De sidste par år har Fredericia lokket flere mennesker til byen for at se rådhuset stråle op i julelys. Det bliver der dog ikke mulighed for i år.

Kommunen skriver i en pressemeddelelse, at man på baggrund af energikrisen har valgt at spare ved at droppe byens store julebelysning. Beslutningen er taget i samarbejde med Fredericia Shopping og Business Fredericia.

I 2020 investerede man ellers massivt i julelys under coronakrisen.

- Når borgere og erhvervslivet oplever stigende energipriser, vil det være et forkert signal at sende, at vi tænder tusindvis af julelys, så derfor har vi i fællesskab besluttet en fornyet og anderledes juleoplevelse i Fredericia, siger borgmester Steen Wrist (S) i pressemeddelelsen. 

Ikke alt lys slukkes

Størstedelen af lyset bliver slukket, bortset fra de to store juletræer på rådhuspladsen og Axeltorv.

- Vi skruer betragteligt ned, og vi kunne godt skrue længere ned. Alle sammen skal tænke sig om, men det er stadig jul. Vi synes, at vi har fundet en god balancegang mellem at spare og hygge, siger borgmesteren.

Fredericia Kommune vil i den kommende tid arbejde på en kampagne, som skal opfordre folk til at handle lokalt. Det skal ifølge Steen Wrist være et alternativ på at bevare julehyggen.