Fredericia Kommune ansætter ny kommunaldirektør efter bortvisning og skandalesager

Camilla Nowak Kirkedal hedder Fredericia Kommunes nye kommunaldirektør. Også en ny direktør for Vækst, Teknik og Klima er blevet ansat.

Byrådet i Fredericia Kommune har mandag aften vedtaget at ansætte Camilla Nowak Kirkedal som ny kommunaldirektør. Hun har det seneste halve år været fungerende og konstitueret kommunaldirektør i kommunen.

Ansættelsen sker efter, at Fredericia Kommunes tidligere kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe i starten af året blev fritaget for tjeneste og senere bortvist på grund af en række afsløringer af kritisable forhold i Fredericia Kommune. Blandt andet undersøger politiet, om hun har haft en så nær personlig relation til kommunens tidligere borgmester Jacob Bjerregaard, at det kunne gøre dem inhabile.

- Først og fremmest er jeg glad for opbakningen til ansættelserne ud af et bredt felt med flere kvalificerede ansøgere til begge stillinger. Det vidner om, at Fredericia fortsat er en attraktiv arbejdsplads - også for topledere, siger borgmester Steen Wrist, Socialdemokratiet, ifølge en pressemeddelelse.

Camilla Nowak Kirkedal har været i Fredericia Kommune i cirka et år. Camilla kom fra en stilling som børn- og ungedirektør i Odense Kommune, og tidligere har hun arbejdet i den private sektor blandt andet i Ørsted. Camilla er 39 år gammel og bor i Odense med sine tre børn.

Større ansættelsesudvalg

Fredericia Kommune skriver, at i alt 12 personer havde søgt stillingen som kommunaldirektør. Fire af dem var til samtale. Ansættelsesudvalget var godkendt af Økonomiudvalget og bestod denne gang af 15 personer.

I marts kom det frem, at Annemarie Zacho-Broe i 2018 blev ansat som kommunaldirektør af et rekordlille ansættelsesudvalg på tre personer med Jacob Bjerregaard i spidsen. Det blev dengang kritiseret af en ekspert og en byrådskollega.

Ny direktør for Vækst, Teknik og Klima

Udover ansættelsen af Camilla Nowak Kirkedal har Fredericia Kommune også ansat René Olsen i en nyoprettet stilling som direktør for Vækst, Teknik og Klima. Han har været konstitueret i stillingen siden april og kommer fra en stilling som chef for Teknik og Miljø i Fredericia Kommune.

Begge direktører tiltræder 1. juli.