Fredericia Kommune skal spare 100 millioner

Fredericia Kommune skal spare yderligere 100 millioner kroner i endnu en sparerunde.

Fredericia Kommune er nødt til at foretage en opbremsning i økonomien. Det konkluderede kommunes økonomiudvalg på et møde tirsdag.

Også fremadrettet skal der spares. Besparelserne i budgettet for de kommende år bliver derfor større end tidligere planlagt.

- Vi viser rettidig omhu ved denne beslutning. Nu får vi arbejdsro til at finde ud af, hvordan vi bedst muligt kan spare. Det er endnu for tidligt at sige, hvad besparelserne kommer til at betyde, siger borgmester Thomas Banke (V).

Handicapudgifter presser økonomien

Det er i særlig grad udgifterne til voksne handikappede, der presser kommunes økonomi. En prognose for de kommende år viser, at der vil i løbet af de næste fire år vil komme 167 nye borgere med handikaps.

Det betyder allerede i 2011 merudgifter for 35 millioner kroner.

Stop for nye anlægsprojekter

Opbremsningen i økonomien kommer til at betyde, at alle absolut ikke nødvendige udgifter skal undgås eller udsættes til næste år, og at nye anlægsprojekter ikke vil blive sat i gang.

De aktuelle besparelser skal ses i lyset af, at byrådet allerede i 2010 gennemførte besparelser på 50 millioner. I januar i år sparede byrådet yderligere 13 millioner kroner.

Det samlede byråd skal mandag den 7. marts tage endeligt stilling til planerne om opbremsning i økonomien.