Fredericia præsenterer sin femte kommunaldirektør på ni år

Fredericia Kommune har fundet sin nye kommunaldirektør i Varde Kommune, hvor Thomas Jaap kommer fra en stilling som direktør for Plan, Kultur og Teknik.

Thomas Jaap er navnet på den nye kommunaldirektør i Fredericia Kommune.

Han bliver dermed den femte af slagsen på ni år til sætte sig i det, der har udviklet sig til at være den varme stol i kommunen.

Men kommunens smid-væk-kultur er ikke noget, der bekymrer ham.

- Det er klart, at man kan gøre sig nogle overvejelser, når man ser på historikken, men jeg har en god fornemmelse, efter jeg har talt med ansættelsesudvalget. Det er tydeligt for mig, at man er klar til at se fremad og ikke dvæle ved fortiden. Jeg har en klar fornemmelse af, at vi rykker sammen i bussen, og det gjorde jeg også klart for dem (til ansættelsessamtalerne, red.), at det er vigtigt for mig, så vi kan få et godt samarbejde, siger Thomas Jaap.

Men du er ikke det mindste nervøs, når du ser på historikken over kommunaldirektører i Fredericia Kommune?

- Nej, jeg er ikke nervøs. Jeg vil hellere sige, at jeg er ydmyg over for opgaven. Jeg synes, at jeg havde en rigtig god ansættelsesproces og gode samtaler, hvor jeg fik fornemmelse af, at det er samarbejdet, man vil hele vejen rundt, og det gør mig tryg i opgaven, siger Thomas Jaap, der har første arbejdsdag til august.

Den seneste kommunaldirektør var Camilla Nowak Kirkedal, der blev fyret i marts under en hjemsendelse.
Den seneste kommunaldirektør var Camilla Nowak Kirkedal, der blev fyret i marts under en hjemsendelse.

Stabilitet er vejen frem

Den kommende kommunaldirektør ønsker ikke at negligere Fredericia Kommunes historik med kommunaldirektører. Og derfor er opgaven soleklar: At skabe stabilitet.

- Det har været en turbulent periode, som man har været igennem. Men jeg mærker en villighed i byrådet til at komme videre, og man har en fælles målsætning og retning med kommunens Vision 2033, og det er vigtigt for at kunne komme videre, siger Thomas Jaap.

Visionen står på tre ben og handler om, at Fredericia Kommune skal være "grøn i verdensklasse, give unikke oplevelser hver dag og være børnefamiliernes førstevalg."

Og visionen er én af hovedårsagerne til, at den nuværende direktør i Varde Kommune rykker arbejdsteltpælene østpå. Han kommer nemlig fra en stilling som direktør for Plan, Kultur og Teknik i Varde Kommune. En stilling som han har bestridt siden 2016.

- Jeg kan virkelig se mig selv i den vision, som man har skabt. Jeg synes, at den er visionær, spændende og viser en retning. Når det er sagt, så er det også vigtigt for mig, at vi har en god og stabil økonomi, der sikrer en stabil drift. Det er grundforudsætningen for, at man overhovedet kan tænke videre, så det bliver også et af mine nøglefokuser.